Internationaal topveld in wereldbeker Apeldoorn

slider-22


APELDOORN – Bij de wereldbekerwedstrijd op de baan in Omnisport Apeldoorn komen deelnemers uit maar liefst veertig landen in actie. Veel renners en rensters die onlangs nog straalden op het Europees kampioenschap op de baan, zoals tweevoudig Europees kampioene Kirsten Wild. Maar ook veel deelnemers van de Olympische Spelen in Rio, waaronder de Nederlandse sprinters Jeffrey Hoogland en Laurine van Riessen en de achtervolgers Wim Stroetinga en Jan Willem van Schip.

Onder de ingeschrevenen vallen bepaalde namen direct op. Deelnemers die in een verder of zeer recent verleden succesvol waren op het allerhoogste niveau zijn bijvoorbeeld de Britse rensters Katy Marchant (zij won brons op de sprint in RIo) en Elinor Barker, die met de ploegachtervolging goud won in Rio. Voormalig wereldkampioene en olympisch deelneemster Kirsten Wild, onlangs goed voor twee Europese titels in Frankrijk. kersvers Europees kampioene Lotte Kopecky (koppelkoers) en de Franse voormalig wereldkampioenen Morgan Kneisky en Kevin Sireau zijn ook klinkende namen op de lijst met ingeschrevenen. En wat te denken van de Belgen Kenny de Ketele en Moreno de Pauw die onlangs de sterk bezette Zesdaagse van Londen wonnen.

Maar ook gebruiken veel landen de eerste wereldbekerwedstrijden na de Olympische Spelen om een nieuwe lichting te laten proeven aan een mondiaal topniveau. Dus is de kans groot dat de toeschouwers in Apeldoorn in november ook veel renners zien rond rijden, die straks stralen op de volgende Olympische Spelen. Die van Tokio 2020.
– Deelnemers mannen
– Deelnemers vrouwen