Beukeboom op podium bij WB Glasgow

dion


Een week voordat de internationale baantop neer strijkt in Apeldoorn vond ook in het Britse Glasgow een wereldbekerwedstrijd op de piste plaats. De Nederlandse equipe bestond slechts uit twee personen – Dion Beukeboom en Kirsten Wild – maar desondanks wist Nederland een podiumplaats te bemachtigen.

Dion Beukeboom werd derde in het individuele achtervolgingstoernooi op de piste bij de wereldbekerwedstrijden in Glasgow. De Noord-Hollander liet de Belg Lampater achter zich in de kleine finale.Beukeboom realiseerde ook al de derde tijd in de kwalificatie en veroverde onlangs brons op dit onderdeel op het EK. Volgende week hoopt hij in Apeldoorn opnieuw voor de prijzen mee te strijden op zijn thuispiste.

Kirsten Wild kwam ook in actie, zij reed het onderdeel scratch. Ze won de sprint van het peloton om de zesde plaats, nadat er vijf rensters een ronde hadden weten te nemen. De voorbereiding van de Overijsselse was niet ideaal. Wild woonde de afgelopen week een bijeenkomst van haar Amerikaanse team Cylance bij in de Verenigde Staten. Na enkele dagen uitrusten rijdt ze in Apeldoorn de puntenkoers en het omnium.

foto: Gert Bonestroo