Organisatie

Nederland en de stad Apeldoorn zijn verheugd om u straks te verwelkomen op de tweede ronde van de Tissot UCI Wereldbeker Baanwielrennen. Met meer dan zestien miljoen inwoners, en waarschijnlijk hetzelfde aantal fietsen, is Nederland een waar fietsparadijs. Onze rijke fietshistorie, waaronder het WK baanwielrennen 2011, Europeese Kampioenschappen 2011 – 2013, maakt Nederland tot de ideale plek voor dit grote wielerevenement. We zijn trots om als gastheren te dienen voor dit evenement in het multifunctionele sportcentrum Omnisport Apeldoorn.

Een evenement als de Tissot UCI Wereldbeker Baanwielrennen geniet groot aanzien, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. De belangstelling en spanning die door de adembenemende races worden opgewekt zijn zeer belangrijk voor de wielersport in het algemeen, en baanwielrennen in het bijzonder.

De gemeente Apeldoorn en organisator Libéma Profcycling slaan samen met wielervereniging De Adelaar de handen ineen en doen hun uiterste best om dit unieke wielerevenement succesvol te laten verlopen. Door de verschillende grote evenementen – UCI wereldkampioenschappen, het EK baanwielrennnen 2011 en 2013 – zet Nederland zichzelf op de kaart als een echt wielerland.